Община Спорт

Мартин Дурчев: „Баскетболни деца“ е първата стъпка

40 деца от цялата страна, участници в първото издание на образователно-баскетболния летен лагер “Баскетболни Деца” – Hoop Kids, заедно със своите треньори посетиха ВИП–площадката на „Звук и светлина“, където бяха официално посрещнати от зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев. Треньорът Мартин Дурчев изказа своята специална благодарност към Община Велико Търново, за съдействието което е оказала около реализацията на спортния камп.

Редица въпроси зададоха подрастващите спортисти към проф. Камарашев, но предимно от света на футбола. Той ги покани на трибуните на стадион „Ивайло“ в петък, когато „Етър“ се изправя срещу „Черно море“ Варна. Представи и подобренията, които са направени по спортната база в общината през последните години. От името на кмета Даниел Панов, децата получиха безплатни билети за „Царевец“, Мултимедийния посетителски център и ВИП-площадката на емблематичния за старата столица аудио-визуален спектакъл.

От името на организаторите, Мартин Дурчев сподели надежда, че това спортния лагер Hoop kids е само първата стъпка към по-активното развитие на баскетбола в града и региона.