Култура

Марина Чамуркова представя изложба в Клуб 7

Концепцията на клуб 7 е да съчетае в едно музиката, културата и спорта, обясни на пресконференция пред  журналисти един от създателите му – Емил Йорданов, по-известен, като DJ Емо. Над 30 са безплатните събития, чрез които до момента търновци успяха да се докоснат отблизо до популярни наши писатели, рок-легенди и олимпийски шампиони. Тази вечер гост в клуба ще бъде фотографът Марина Чамуркова.

Довечера от 20:00 почитателите на творбите й ще имат възможността да проведат един интимен и истински разговор с чаровната дама, която ще сподели и малко повече подробности относно бъдещите си проекти.

„Те не са лични, в никакъв случай. Единият от проектите е свързан с колеги, които ще гостуват в Търново. Два дни ще снимаме в различни стилистики, популярни през последните 50-60 години, а на третия ще опитаме да направим малка изложба”, обясни Чамуркова. Другият проект, за който ще стане дума тази вечер също е нейна инициатива от миналата година –  да се организират летни фотографски школи за деца. „Идеята е аз, със скромна група деца, в почивните дни и на различни места в града да снимаме. Дали ще е с телефон или фотоапарат – това вече е въпрос на решение във времето. Искам да направя нещо, което прилича на някогашните фото-школи и фото-кръжоци. Сега няма, а децата все повече се занимават с всякакви електронни устройства”, коментира тя. Нещата, които ни заобикалят могат да изглеждат и по друг начин, ако умееш да се вгледаш в детайла, категорична е Марина. По нейни думи тези летни школи, ако не друго, то поне биха дали възможност на децата да придобият още по-стойностни умения за боравене с техниката, която така или иначе е денонощно в ръцете им.

Навярно седем ще са творбите, които зрителите ще могат да разгледат в безплатната изложба довечера, някои от тях са почти графични, други оставят „по-цветно” впечатление. Входът за събитието е свободен.