Любопитно

Мариана Пенчева попадна в кампания „Жените, които ни вдъхновяват” на бг козметичнафирма

Великотърновката Мариана Пенчева, която се грижи за 9 деца от социално слаби семейства, бе номинирана от българска компания за козметика в кампанията им „Жените, които ни вдъхновяват”. Номинацията към фирмата идва първо от семейната им приятелка Диана.

„Тя знае за нас, познава ни, помага ни, много пъти е част от нашите каузи. Много приятно ме изненада. Самата компания, която събра различни номинации, също ме отличи. А отличието е за хора с положителен пример в обществото. Много благодаря за признанието. Направиха интервю с мен. Разказах за нас, за децата. Наградата не е традиционна, не е годишна. Получаваш отличия като признание. Аз съм втората жена номинирана от кампанията „Жените, които ни вдъхновяват”. Да бъдеш вдъхновен и да вдъхновяваш е едно от нещата, които осмислят живота”, казва Мариана Пенчева. И допълва, че вдъхновението дава огън в живота, да успяваш и постигаш нови неща.

Великотърновката се грижи за двама малчугани – първокласник и второкласник, тийнейджъри и двама студенти. Децата са влюбени в народните танци и играят често, благотворителните инициативи също не спират. Подпомагат свои връстници за 15 септември.

„През лятото с приятели зарадвахме деца между 3 и 7 години с колелета. Някои се качваха за първи път на колело. Уча децата, че е хубаво да получаваш, но още по-хубаво е да даваш”, обобщава Мариана Пенчева.

Кремена Крумова – Попова