Култура

Маргарита Хранова и дует „Аморе“ с концерт във Велико Търново

Маргарита Хранова и дует „Аморе“ започват турнето си из България с концерт във Велико Търново. Музикалната вечер ще е на 30 септември от 19,00 часа в НЧ „Надежда“.

Обиколката им е инициирана от младото дуо,което се е заело с нелеката задача да възроди българската естрадна песен.  Глория Кънева и Иван Пенчев  са тандем както на сцената, така и в живота. Първите стъпки в популярната музика правят заедно с големия български композитор Тончо Русев. Той вижда потенциала в двойката солисти на Държавна опера Русе и ги подтиква към изяви. Преди година дует „Аморе“ се свързват с Маргарита Хранова и ѝ предлагат съвместно турне. За тяхна изненада тя веднага откликва на поканата.

„За нас е чест и привилегия да пеем заедно с Маргарита Хранова на една сцена. Освен любимите песни на поколения българи ще изпълним и новите си парчета. Те са със запомнящи се мелодии и смислени текстове. Все повече хора са „зажадняли“ за подобен тип песни, които се различават от масово тиражираната хип-хоп и поп култура. Вечерта ще е изпълнена с музика и с много любов.  В концертите ще участва и още една двойка, позната от шоуто „Като две капки вода“. Това са балет „Аморе“. И те са дуо в живота и на сцената. Не случайно и турнето ни се казва „Любов и музика“. Очакваме да се срещнем с прекрасната публика във Велико Търново, за да пеем и да се забавляваме заедно“ , обясни Иван Пенчев.

Дуото постави и предизвикателство към почитателите на естрадната музика. „Тончо Русев е композирал едни от най-популярните български песни. Работил е със звезди като Лили Иванова, Васил Найденов,Филип Киркоров, София Ротару. Шестима от Вашите слушатели, които изброят любимите си песни, създадени от Тончо Русев, ще получат безплатен билет за концерта ни“, каза Глория Кънева.

Желаещите да се включат в предизвикателството могат да го направят във Фейсбук страницата ни Радио Велико Търново с коментар под снимката на дует „Аморе“. Печелившите ще бъдат определени чрез жребий в деня преди концерта.