Култура Община

Мапинг шоуто Innerscape преобразява пространството на Лапидариума на Археологическия музей във Велико Търново

Innerscape е аудиовизуално мапинг шоу, което ще преобрази на 22 юли от 21 ч. пространството на лапидариума на Археологическия музей във Велико Търново, превръщайки повърхността на сградата в сюрреалистичен обект. В диалог между звук и образ, артистите ще представят спектакъл, докосващ различни кътчета на съзнанието и подсъзнанието. Шоуто е дело на ADISTU (Адриан Манолеску) – визуализации, и E.U.E.R.P.I. (Мирян Колев) – музика

В аудовизуалният проект Innerscape Адриан Манолеску изследва органичността във виртуалните полета, като добавя слоеве от психеделичния свят чрез проследяване на дълбочина и движение, за да могат да се преплетат сюрреалистичните пейзажи с нотки от реалността. От своя страна Мирян Колев създава експресивна и атмосферична музикална среда, която не просто следва образите, а създава един непрекъснат диалог между звук и образ, допълвайки видеомапинг проекциите. Използвайки повърхостта на историческата сграда и превръщайки я в сюрреалистичен обект, този проект създава приемственост между културни епохи и различните възприятия за тях.

ADISTU (Адриан Манолеску)
Смесвайки фрактална геометрия с органични модели, Adistu създава експериментални видеоmaмапинг инсталации, които разширяват границите на въображението с елегантни и сюрреалистични вселени. Осъщяствявал е видеомапинг инсталации върху дворци, църкви, средновековни кули, 360 градусова куполна проекция, а също и множество проекти в сгради като Националната Опера Букурещ, Посолството на Сингапур в Берлин, Театър Крест в Лос Анджелис и други. В архитектурното картографиране, изпълненията на живо, интерактивните инсталации, анимирани и музикални видеоклипове,виртуална реалност, холографски инсталации, филми или дигитална живопис върху големи платна, стилът на Adistu е разпознаваем с уникалната си комбинация от много различни техники и софтуер. Освен работата си с видеомапинг в Европа и САЩ, той организира анимационни работилници за деца и възрастни и е директор на пътуващия филмов и арт фестивал Tripoteca, който е показван в 15 страни. Той казва, че се опитва да създава светове, като открива светове. Работи с фрактални формули и видео реакции, използвайки психологически процеси, за да намери смисъл във формите. Повечето визуални артисти разглеждат себе си като създатели, но той гледа на себе си повече като на изследовател, като фотограф на дивата природа, който улавя правилния баланс между пикселите.
https://vimeo.com/389841561

E.U.E.R.P.I. (Мирян Колев)
Мирян Колев е музикант и мултидисциплинарен артист, активен в сферата на електроакустичната, експериментална музика и саунд арт. Експериментира със звука, като представя музиката си като вид експресия. Музиката му е минималистична, медитативна и дискретно психеделична, като импровизацията е важна и основополагаща част от всяко негово изпълнение, превръщайки го в експресивен саундтрак на времепространството. Има множество самостоятелни изпълнения и участия на фестивали в Европа и Азия сред които Extreme Chill Festival в Исландия, Hwaeomsa Spiritual Ritual в Южна Корея, Ars Electronica Festival в Австрия и др., а също е представял свои самостоятелни и колаборативни проекти в Националната Катедрала Копенхаген, Двореца на Богд Хан в Монголия, Пещерата край село Писанец, Летище Варна и други. Обича да поставя музиката си в различен контекст и често участва в общи проекти с различни музиканти, визуални артисти, пърформари, хореографи.
https://www.miriankolev.com

Събитието е част от Културния календар на Община Велико Търново.