Спорт

Малките „Болярчета“ триумфираха на Националния футболен турнир „Звезди на България“

Великотърновските футболисти от СК „Болярчета“ спечелиха двата финала на престижния национален турнир в Бургас. При набор 2012 търновчетата надиграха отбора на „Звездичка“ от Бургас с 8-0, а при 2013 „Болярчета“ с 4-1 срещу „Зведенбург“, също от Бургас. При 2012 вторият отбор на „Болярчета“ обаче загуби за 3/4 място от Дунав Русе, а при набор 2013 – също втория отбор на „Болярчета“ стана трети след победа с 6-5 срещу „Бургас спорт“…

Освен това талантливите търновчета обраха и индивидуалните награди. При набор 2012 г. – за най-добър нападател в лицето на Калин Дъров и за най-добър халф – Теодор Велчев а при 2013г. – най-добър вратар стана Даниел Тонков, а най-добър нападател – Мартин Петков..

„Играхме невероятен футбол и отново показахме че сме най-добрите при тези набори в цяла България! Благодаря на прекрасните ни деца, които играха нереално красив футбол и не спираха и за миг да се забавляват на терена. Благодаря и на треньорите Олег Чолаков и Кирил Борисов, без които тези успехи нямаше да се постигнат. Благодаря на родителите за подкрепата и на спонсорите, които въпреки кризата, не спират да ни помагат. Бяха взети всички мерки за сигурност и дезинфекция, а безопасността беше на първо място. Всички отбори, треньори и организатори спазвахме стриктно указанията за безопасност от Ковид – 19“, коментира треньорът и съосновател на СК „Болярчета“ Николай Колев.