Денят

Людмила Илиева чете приказки на малчуганите от ДГ „Малки стъпчици“

Областният управител Людмила Илиева гостува на първата частна детска градина във Великотърновска област „Малки стъпчици“, която се намира в село Присово. Тя прие поканата на създателя на забавачката – дългогодишния педагог Пролет Петрова – по повод отбелязването на националната капания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“.

Людмила Илиева прочете приказката от Атанас Цанков „Автогара в гората“ и поговори с малчуганите за ползите от четенето при децата. Малчуганите споделиха кои са техните любими приказки и герои, а четиригодишният Ивайло впечатли гостенката като сам прочете откъс от любима негова история. Децата изнесоха концертна програма и с радост демонстрираха наученото от своите усърдни учители.

„За мен е чест да бъда сред вас, това е най-милата покана. Виждам, че тук условията са отлични, средата прекрасна, а учителите ви са истински отдадени на заниманията с вас“, коментира Людмила Илиева. Тя поздрави  Пролет Петрова за атмосферата и грижите, които екипът на „Малки стъпчици“ полага за своите питомци.

В забавачката в момента се учат 16 деца от цялата област на възраст между 4 и 6 години. Детската градина отвори врати през миналия септември, а екипът й вече прави ремонт за разширяване с още едно крило.