Образование

Любомира Димитрова ще представи областта на Международната олимпиада по философия в Рим

Любомира Димитрова от СУ „Николай Катранов” в Свищов се класира на второ място в подборния кръг за международната олимпиада и вече официално е член на Националния отбор по философия на Република България.

Двама ученици от България, единият от които е Любомира, ще представят  България на Международната надпревара, която ще се проведе от 17-ти до 19-ти май в Рим, Италия. Участието на международната олимпиада ще е с разработка на английски език.

Любомира  участва в подготовката на членовете на разширения национален отбор, която се проведе от 13-ти до 17-ти април в Центъра да подготовка на ученици за международни олимпиади към МОН в град София. Младите олимпийци бяха обучавани от преподаватели в  СУ „Св. Климент Охридски”.

Днес се проведе и подборния кръг, включващ писмена работа и устна беседа с членовете на журито.

Успехът на Любомира е невероятен, като се има предвид, че другият участник в националният отбор е ученик в 12 клас на Националната гимназия по древни езици и култура (НГДЕК) в София, в което училище философията е един от основните предмети и се изучава 18 часа седмично  и участник в миналогодишната Международна олимпиада по философия.

 

Мария Христова