Образование Община

Летни занимания за деца и младежи стартират в Общински детски комплекс във Велико Търново

Летните занимания за децата на Велико Търново в  Център за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс стартират  на 3-ти юли и  традиционно ще продължат до 1-ви септември 2023г.

Обучението започва с танцова школа за деца и младежи „Динамик“ от 3-ти до 7-ми юли. Това е група за модерен балет за деца и ученици до 12 клас с ръководител Валентина Караиванова. В нея се изграждат и развиват танцувални способности, емоционалност и култура при пресъздаване на танци пред публика. Успоредно с нея ще работи и школата по „Изобразително изкуство“.

Във втората седмица на летния месец, започва и музикалната школа на педагога Веселин Атанасов.

Ателието „Творя, играя, мога“, водено от директора на комплекса Анелия Пейчева, е от 17-ти до 21-ви юли и е насочено към ученици от 1-ви до 4-ти клас.

От 24-ти до 28-ми юли  започва и обучението във вокалната школа. В нея децата ще имат възможност да изучват песни със съвременно звучене.

От 31-ви юли до 4-ти август започва дейност клуба по История на родния край с ръководител Катерина Токушева. В него могат да се включат любители на историята между 5-ти  и 12-ти клас. Програмата предвижда и посещение на музеи по време на обучението.

Школата по народно пеене  с ръководител Галина Иванова ще отвори врати от 7-ми до 11-ти август, а курса за народни хора и ръченици на преподавателя Петър Петров започва от 14-ти август.

От 21-ви август учениците ще могат да изучват и Английски език в школата по чужди езици.

Летните занимания  по интереси в Общински детски комплекс в старата столица ще завършат с школата по народни инструменти на доц. Митко Димитров.

Заниманията са безплатни и ще се провеждат от 9.00 до 13.00ч.  в сградата на Общински детски комплекс на бул. „България“ 24. Необходимо е да бъде попълнено заявление при старта на всяка една от школите.  Центърът за личностно развитие цели чрез неформално образование да достигне до пълноценно осмисляне на свободното време, да се стимулират познавателните интереси и да се развиват творческите способности на децата и учениците.

Пламена Димова