Икономика Община

Летните фестивали на Царевец представя на изложение в Русе Общинската туристическа агенция

Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ представя Велико Търново на 18-то Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ в Русе. Основен акцент по време на борсата, която се провежда в периода 11-13 май, ще бъде промотирането на предстоящите летни фестивали в града „Сцена на вековете“ 2023 и Средновековен фестивал на историческите възстановки.

В сградата на Доходното здание ще бъдат представени 40 щанда на различни туроператори, музеи, институции, общини и посолства. Ще бъдат представени презентации за фестивалите в България и въздействието им в развитието на културата и местните общности, както и за културното наследство на няколко български града. На 12 май от 9:30 ч. в зала Европа е началото на форума „Дигитализация, новости и тенденции в областта на културата и туризма“.

Сред акцентите в събитията са и кулинарно шоу с Иван Звездев, и издигане на голям балон с горещ въздух. Ще има и „Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово и Велико Търново, както и Общинският духов оркестър на Русе със специалното участие на Орлин Павлов.