Спорт

Легенди на „Манчестър Юнайтед“ ще играят на стадион „Ивайло“

На 11 октомври във Велико Търново ще гостуват 13 от легендите на „Манчестър Юнайтед“. Ветераните на „червените дяволи”  ще изиграят приятелски мач с бивши играчи на ФК  „Етър” на стадион „Ивайло”.  Това обяви днес на пресконференция в БТА председателя на фен клуба на  Манчестър Юнайтед в България Емил Йорданов.  Предложението за гостуването той получава на 3 март на среща в Манчестър с Лий Мартин и Ръсел Бирдсмор . След гостуването в старата столица в края на миналата година Лий Мартин- легендарен ляв защитник на тима от „Олд Трафорд” води разговор с ръководството на отбора и решават, че Велико Търново е точното място, за да излезе на футболното игрище заедно с Ник Кълкин, Майкъл Клег, Дейвид Мей, Ръсел Бирдсмор, Кейт Гилеспи, Уес Браун, Дани Уебер , Бен Торнли, Крис Игълс, Сами Макероу, Анди Ричи и Крис Каспер. Срещата на стадион „Ивайло” е втората от този вид в историята на тима. За пръв път ветераните играят на малтийския стадион Валета миналата година .  Не е уточнен още пълният състав, с който ще се представи ФК „Етър” .За момента участието си в мача са потвърдили Калоян Чакъров и Бончо Генчев, които триумфират като шампиони на България и с купата на БФС от 1991 година с великотърновския тим. За треньор на етърци е поканен легендарният Георги Василев. Предвидени са разговори и с Красимир Балъков, Илиян Киряков, Цанко Цветанов.

„Водим преговори и с екипа на Димитър Бербатов и се надяваме той също да влезе в състава на червените дяволи при гостуването им” добави още Емил Йорданов.

Футболистите от Манчестър Юнайтед ще пристигнат във Велико Търново още на 10 октомври, за да разгледат града и да се запознаят с феновете си от старата столица.

Събитието ще е привечер с обща продължителност от два часа. Полувремената на мача ще са по тридесет минути. За водещ е избран Димитър Туджаров- Шкумбата. „Ще поканим и поп изпълнители, за да направим шоуто незабравимо” разказа председателя на фен клуба на Манчестър Юнайтед.

Приятелският мач между тима от „Олд Трафорд” и виолетовите съвпада и с три годишнини- през 2019 година се отбелязват сто години организиран футбол във Велико Търново, деветдесет и пет години от основаването на ФК „Етър” и петдесет години от влизането на отборът от старата столица в група „А” за първи път.

Бюджетът за 11 октомври е петдесет хиляди лева, а част от приходите от билетите за мача ще бъдат дарени на детско-юношеската школа на ФК ”Етър”.  Билетите за мачът ще са в продажба от следващия месец на касите на стадион „Ивайло” и в Клуб 7 с цена от 20 лв.

Диана Колева