Денят Социални дейности

„Лайънс Клуб Велико Търново Янтар“ учредява стипендия за даровит студент на ВТУ

Редица благотворителни инициативи са подготвили членовете на  „Лайънс Клуб Велико Търново Янтар“ за 2022/2023г. Тяхната основна цел е да бъдат събрани средства за учредяване на стипендия на даровито дете от Велико Търново, желаещо да се обучава във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Президентът на клуба Розалина Панова уточни, че  общата сума на цялата  програмата възлиза на 14 хил. лв. „Събитието, с което стартира акцията  ще бъде първият благотворителен бал на клуба. Той  ще се проведе на 17 септември в  хотел  в старата столица. Кръжоци по изобразително изкуство и психологическа игри ще бъдат организирани  всеки месец в града. В Денят на народните будители – 2 ноември, в МДТ  „Константин Кисимов“ ще се състои грандиозен благотворителен концерт, организиран от младите членове на  „Лео Клуб Янтар“. В него своите музикални и танцови умения ще покажат  деца от старата столица.“- допълни още Панова.

За първия учебен ден – 15 септември, членовете на „Лайънс клуб Велико Търново Янтар“  ще подарят на всички 671 първолаци от старата столица символичен подарък и стихотворение, написано специално за тях от филолога Павлина Владева.

Всеки, който желае да се включи в каузата „УЧРЕДЯВАНЕ НА СТИПЕНДИЯ ЗА СРОК ОТ 4 ГОДИНИ НА ДАРОВИТО ДЕТЕ ЗА ВТУ “СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”, може да направи дарение до следната банкова сметка на „Лайънс клуб Велико Търново Янтар“:

IBAN: BG62DEMI92401000297586

BIC: DEMIBGSF

Основание за плащане: Дарение за стипендия

 

Пламена Димова