Култура Образование

Започна детският летен лагер „Звезден отбор” на Ксилифор

Детският летен лагер „Звезден отбор”  се провежда от 3 юли до 7 август на Туристическия учебен център „Момина крепост”, местност Ксилифор. Лагерът се организира от Юнити Академия – София и е на две смени – от 3 до 17 юли и от 24 юли до 7 август.

„Това, което отличава нашият лагер от другите, е, че деца с много различни интереси работят заедно за изграждането на общ проект, който събира на една сцена изкуството и науката. Така децата развиват въображението си, общуват пълноценно с връстниците си, разбират смисъла на толерантността и приятелството. За 15 дни, заедно с техните преподаватели, децата ще изградят един наистина звезден отбор.”, сподели за Общинското радио Ваня Ирибаджакова – управител на Юнити Академия.

По време на лагера децата ще преминат през театрален тренинг; арт пленери; сценографски уъркшопи; поетически пленери; архитектурни уъркшопи; изграждане на макети; научни експерименти за деца;  екипни игри с предизвикателства;  интуитивни игри за доверие; плажен волейбол; футбол на малки вратички; бадминтон; плуване и игри в открит басейн; лагерен огън; преходи в планината до Арбанаси и Момина крепост и още много изненади.

Лагерът ще завърши с впечатляващо представление, в което ще се включат деца от всички направления. Темата на проекта тази година е „Сън в лятна нощ” – едно от най-обичаните произведения на Шекспир се превръща във вдъхновение на младите актьори, художници, поети, архитекти и инженери. Всички те сплотяват усилията си в изграждането на едно общо незабравимо представление, което ще изнесат на 6 август, на лятната сцена в Ксилифор.

 За децата от Велико Търново Юнити Академия осигурява ежедневен транспорт от Велико Търново до Ксилифор и обратно, закуска, обяд и следобедна закуска.

Юнити Академия е организация за неформално обучение за деца над 7 години в различни направления: изобразително изкуство, театър, творческо писане, роботика, инженерство и архитектура. С децата работи екип от реализирани в сферата си специалисти, а обучението е насочено към успешно реализиране на проекти в екипи и развитието на творческото мислене у децата. Те получават структурирано академично обучение, съобразено с възрастта им.