Любопитно

Къпиновският къмпинг е сред най-добрите у нас според класация

Рекордните 6 първи места в различни категории спечели къмпинг Къпиновски манастир в тазгодишната вече традиционна класация на къмпингите в България, провеждана под егидата на camping.bg. Това са „Любим къмпинг във вътрешността на страната”, „Хигиена“, „Удобство на къмпинг местата“, „Допълнителни услуги“, „Гостоприемство“ и Категория „Развитие и подобрение на материалната база“. В останалите подраздели  Къпиновския къмпинг е част от топ 3, което му запазва статута на своеобразен национален лидер. Четвърта поредна година се запазва и тенденцията мястото да определя стандартите сред родните къмпинги.

Ясно си даваме сметка, че с тази положителна оценка идва и предизвикателството да отговаряме на все по-завишаващите се очаквания на нашите посетители. Обещаваме да продължаваме да развиваме това прекрасно място и да създаваме още по-красиви и емоционални моменти за всички наши гости. Няма по-голяма заслуга за усърдната и добре свършена работа от признанието на хората, за които го правим. Радваме се и се гордеем с факта, че с целенасочена политика на развитие, много страст и желание успяхме да трансформираме Къмпинг Къпиновски в любимия на много от вас къмпинг в България. Вълнуващо е да виждаме как през годините толкова много нови хора опитват от къмпингуването за първи път при нас и бързат да се върнат и да споделят преживяното със свои близки и приятели. Това ни дава допълнителен импулс за развитие и още по-упорита работа – благодарим ви за доверието, лоялността и оценката за това, което вършим”, посочват в знак на благодарност към посетителите си от Къмпинг Къпиновски манастир.

Проучването за най-предпочитани къмпинги се проведе за пета поредна година в края на лятото от Camping.bg със съдействието на маркетингова агенция Маркет Линкс и верига спортни магазини SportDepot. В анкетата гласуваха рекордните 835 души. През тази година въпросникът за първи път имаше и версия на английски език, насочена изцяло към чуждестранните гости, като техния дял от общия брой участници е 8,5%.

От гласувалите българи, делът на жените преобладава, докато при чужденците разпределението на половете е равностойно. Най-активни в отговорите са били жителите на София, Бургас и Пловдив. Малко повече от половината от респондентите са на възраст от 36 до 50 г.

Сред статистиката: Пътувания в чужбина

Класацията на къмпингите в България цели да оцени и кои са основните конкуренти на българските къмпинги. Едва 1/4 от всички попитани отговарят, че посещават къмпинги в чужбина. Най-големият конкурент на България е Гърция, следвана от Италия, Румъния, Австрия и Германия. Като най-предпочитани къмпнинги от българите в южната ни съседка са посочени Арменистис и Талата. Привържениците им споделят, че оценяват в тях на първо място общият облик, който имат, следван от красивата природа и чистотата.

Критерии за избор на къмпинг

Топ 3 критерии за избор на къмпинг, независимо дали в страната или в чужбина, са удобството на къмпинг местата, хигиената на санитарните възли и достъпа до местоположението, който през миналата 2018г. е класиран в дъното на факторите за избор. Цената отново се оказва неопределящ фактор.

Кремена Крумова – Попова