Образование

Кучето Нерон бе атракцията за 1 юни в ДГ „Соня“

Весел и забавен празник организираха днес в Детска градина „Соня” по повод 1 юни – Деня на детето. С песни, танци и много усмивки бе изпълнен той.  И разбира се, най-зарадвани бяха малчуганите – с подаръци и изненади.

 

Гости на празника бяха Венцислав Спирдонов, председател на Общински съвет – Велико Търново, Калина Широкова, зам.-председател на Общинския съвет, Ивета Кабакчиева, зам.-областен управител, проф. Михаил Хралампиев, председател на Постоянната комисия по образование, Гергана Маринова, инспектор от Детска педагогическа стоя и младши инспектор Стефан Михайлов.

Жаклин Павлова, директор на детска градина „Соня” поздрави децата и гостите, и ги изпита какъв празник е днес. Всички в един глас си знаеха, че е 1 юни – Ден на детето, а като такъв е и ден за подаръци. Топки, федербали, конструктори бяха част от изненадите към групите. Най-голямата и приятна бе полицейското куче Нерон. Всички му се радваха и не пропуснаха да се снимат за спомен с него.

 

Младши инспектор Стефан Михайлов обясни, че Нерон е на 2 години, порода Немска овчарка и е специализирано куче за откриване на наркотични вещества. Участвал е в няколко акции вече. Партньорът на четири лапи на мл. инспектор Михайлов е редовен „участник” в детски празненства по градини и училища. Осем са кучетата, които се водят към Областната дирекция на МВР – Велико Търново. Седем от тях са в старата столица, а едно е в Свищов. Две са специализирани за откриване на наркотици, а другите са за патрулна дейност и търсене на хора по следа.

Гергана Маринова, инспектор от Детска педагогическа стая пък прикани децата да изпробват полицейските екипи.

                          

Празникът на децата продължи с още много забавления. За едно от групите имаше подготвена пинята, или хартиена топка, която трябваше сами да разбият, за да изпадат лакомствата за тях. Директорката Жаклин Павлова пожела на малчуганите щастливо детство и хубаво лято.

Освен децата, подаръци получиха и гостите – рисунки, участвали в конкурс на тема „За чиста околна среда, да я пазим днес, за да я има и утре” по проект на Регионалната библиотека „П.Р. Славейков” и Фондация „Глобални библиотеки – България”.

 

Кремена Крумова – Попова