Образование Спорт

Курсант от НВУ е в топ 10 на най-добрите спортисти в Българската армия

С плакет за отличното си представяне в Държавния военен шампионат беше отличен курсант старшина Валентин Атанасов от Националния военен университет „Васил Левски“. Курсантът е плувец и е успял да влезе в топ 10 на най-добрите спортисти в Българската армия за миналата година.

„Плувам от 18 години, а в Държавния военен шампионат участвам от първи курс и всяка година се класирам на призови места. За първи път обаче влизам в топ 10 на най-добрите спортисти в Българската армия. Това за мен е истинско постижение, защото аз се състезавам само в плувните дисциплини, докато моите колеги участват в състезания по различни видове спорт и това им носи доста повече точки“, признава курсантът.

Миналата година обаче той е успял да спечели 11 призови места в състезанията, в които е участвал. За всички тези свои успехи Атанасов  беше отличен с плакета лично от началника на Военния университет бриг. ген. Иван Маламов.

Валентин Атанасов е пловдивчанин, тази година завършва специализацията „Инженерни войски“. Бил е национален състезател по плуване и е представял България в много международни състезания. Има в колекцията си поредица от спечелени отличия.