Образование

Курсантско- студентска научна конференция се проведе в НВУ „Васил Левски”

В продължение на два дни в Националния военен университет „Васил Левски” се проведе Курсантско-студентска научна конференция. Участници във форума бяха  студенти и курсанти от Националния военен университет „Васил Левски”, от Академията на МВР в София, от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” във Варна, от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, студенти от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, които се включиха за първи път в тазгодишната конференцията.

Конференцията откри ректора на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал д-р Пламен Богданов. Той приветства участниците и изрази радостта си, че вижда препълнена зала с млади и ученолюбиви хора с афинитет към академично развитие и научни изследвания. Ректорът увери участниците, че Националният военен университет адмирира и насърчава техните първи стъпки в научната работа и им отправи покана  и за в бъдеще да се присъединят и към други научни форуми, организирани от Университета. Пленарен доклад на тема „Иновационни образователни технологии за повишаване качеството на висшето образование” представи подполковник доц. д-р Румен Маринов.

Над 160 участници представиха в пет научни направления 132 доклада. Модератори на заседанията бяха професор д.н. инж. Стойко Стойков и д-р инж. Николай Долчинков.