Образование

Курсанти и студенти на НВУ спечелиха челните места в състезание по приложна електроника

Участниците от факултет „Авиационен“ на Националния военен университет „Васил Левски” – Десислав Иванов и старши сержант курсант Виктория  Уручева спечелиха първо и трето място в индивидуалното класиране на Националното състезание по приложна електроника. Второто място зае сержант курсант Емил Иванов от факултет „Общовойскови”.. В отборното класиране и трите челни места отново бяха за състезателите на НВУ, съобщиха от висшето училище.

Състезанието се проведе в два кръга. Първият етап се състоя през месец април в трите факултета на НВУ „Васил Левски”, в Техническия университет в Габрово, в Техническия университет във Варна и във Висшето военноморско училище „Никола Й. Вапцаров”. Всеки университет бе представен от отбор от 12 участници. Класираните на първо и второ място, от всяко отделно съревнование, участваха във втория кръг на състезанието.

Заключителният етап бе в рамките на 50 минути, като всеки състезател от университетския отбор трябваше да отдели своите електронни елементи от общия плик на отбора, да изработи платката си, да опише своите действия и да почисти работното си място. Състезателите се съревноваваха отборно и индивидуално  и се представиха отлично, тъй като всички изработени моделите проработиха.