Социални дейности

Куп дарители помогнаха на Мариана Пенчева и нейното семейство

Само за няколко дни великотърновката Мариана Пенчева и нейната сестра, които се грижат от дълги години в собствения си дом с лични средства за 9 деца и младежи от 12 до 20 годишна възраст, получиха от добродетели-дарители значително количество хранителни продукти. Припомняме, че от Операция „Плюшено мече” организираха дарителската кампания за изпращане на ваучери за хранителни продукти за големите търговски вериги на семейството. Мариана Пенчева благодари на всички добри хора:

За няколко дни получихме много протегнати ръце към нас. Всеки близък,  приятел и други подадоха ръка и правят нещо, което може да се нарече верига на доброто. Всеки дава, това което има. И в тези торби пълни с хранителни продукти, аз видях сърцето на всеки един. Независимо дали са от градината на село или от хранителен магазин. Трогнаха ме всички. Видях как доброто се надига и обединява, и раздвижва обществото. Вярвам, че добрите хора са повече и те са тези, които могат да променят света”, казва Мариана Пенчева.

В момента семейството й е доволно и щастливо. И със спестените средства от хранителни продукти ще помисли да ги вложи в посока „духовна” храна – образование, култура, изкуство, а и да помогне на някой в затруднение. Винаги и на това учи децата Мариана.

Хората се отзоваха и това ми хареса. Жест към нас, от човека за човека. Много ме развълнуваха всички дарители”, благодари Мариана, носител на много награди за благородното си дело – да отглежда сама деца от социално слаби семейства.

Кремена Крумова – Попова