Култура

Купувайте билети само от онлайн платформата ни, приканват от великотърновския музей

Екипът на Регионален исторически музей – Велико Търново предупреждава, че онлайн билетите за обектите и експозициите му  може да намерите само и единствено на онлайн платформа, намираща се на адрес: https://tickets.museumt.com. Всички други билети онлайн, които не са закупени от тази платформата са невалидни и не осигуряват право на достъп и възможност да посетите съответния обект. В случай, че са закупени онлайн билети от неоторизирана платформа, платената сума следва да бъде възстановена оттам, уточняват от РИМ – Велико Търново.

Припомняме, че на входа на Царевец, в църквата „Свети Четиридесет мъченици“ и в Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“ са монтирани турникети. Достъпът до крепостта и до музейните обекти става бързо и лесно, след като устройствата сканират кода на електронния билет.

Със закупени през сайта tickets.museumvt.com билети туристите могат да посетят и следните обекти: църквите „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ и „Рождество Христово“, заедно с Констанцалиевата къща в Арбанаси, крепостта Трапезица, Музей „Възраждане и Учредително събрание“, Църква „Св. Св. Петър и Павел“, Археологически музей и Сарафкината къща във Велико Търново. Достъпът е чрез преносими четци, разполагащи с мобилно приложение за сканиране на електронен билет.

Иновацията е част от политиките на Община Велико Търново за повишаване на туристическия интерес към Старата столица и Арбанаси и за улесняване на чуждестранни и български туристи.