Любопитно

Кулинарният конкурс „Ден на производителя“ събра десетки почитатели на домашните изделия и напитки

Традиционният кулинарен конкурс под надслов „Ден на производителя“  се проведе в комплекс „Момина крепост“ в Ксилифор за 14-ти пореден път. В надпреварата се включиха над 81 проби за вино и ракия. Уменията си демонстрираха повече от 30 кулинари със солени и сладки ястия.

В категорията „Кулинарни произведения“ с хлебни и сладкарски изделия най-добре се представиха Изабела Чорбаджийска, учениците от ПГТ „Д-р Васил Берон“ и Йордан Йорданов. А най-добри се оказаха кулинарните „шедьоври“ на Златина Николова, Иво Брусев и Ивелин Иванов. Оспорвана беше конкуренцията и в другата категория – „Напитки“. В нея като най-добра бе отличена домашната ракия на Христо Иванов. Той взе приза и за най-качествено домашно червено вино. За най-хубави журито обяви розето на Сание Томова и бялото вино на Йордан Мухтаров.

Кулинарния конкурс „Ден на производителя“ организираха  Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново, Съюзът на енолозите в България и ТД “Трапезица 1902”. Водещ на кулинарната вечер бе Мила Велчева, а за доброто настроение се погрижиха оркестър „Оникс“ със солист Петър Георгиев и дисководещите Даниел Тилков и Иво Брусев.