Полиция

Криминално проявен преби съседи, защото подали сигнал срещу него в полицията

В РУ Велико Търново е образувано досъдебно производство за телесна повреда.
На 30.03.2018г. вечерта е получен сигнал за съседски скандал в гр. Велико Търново – мъж нанесъл удар с крак и с ръце в областта на лицето на съпруга на тъжителката. Установено е, че 41-годишният съсед е П.С. Час по-рано същата вечер на телефон 112 са подадени няколко сигнала от други съседи, за това, че П.С. целенасочено пускал силна музика, хвърлял пиратки в коридора на жилищният блок и чупел различни предмети в блока. За това поведение П.С. бил предупреден и от подалата сигнала жена.
Изпратеният на място автопатрул  отправя устни разпореждания към П.С., които мъжът не изпълнил. След напускане на мястото на проверката,  мъжът, с цел саморазправа, посетил дома на потърпевшите и нанесъл удари с юмруци и глава в областта на лицето на 65-годишния мъж, като  ритнал в областта на устата 60-годишната му съпруга. След това П.С. се заключил в апартамента си.
На 31.03.2018г. по обяд П.С. е установен като извършител на деянието, когато е и задържан за срок до 24 часа. Мъжът е осъждан неколкократно за престъпления против транспорта. В полицейското управление във Велико Търново е започнато досъдебно производство за причинени леки телесни повреди по хулигански подбуди на повече от едно лице.