Спорт

Краси Балъков остава начело Етър

Красимир Балъков остава начело на „Етър“ като главен мениджър и е амбициран „Етър“ да бъде още по-силен през новия сезон. Балъков бе представен на специална пресконференция от члена на клубната управа Александър Нанков. „Етър“ завърши една успешна година, натрупахме опит, който бе важен за нас. Заслугата е на футболистите и треньорите. Ние имаме най-добрия екип в Първа лига, независимо от условията, в които работи нашият клуб и можем да се гордеем с него. Поздравявам Красимир Балъков за успешния завършек на сезона, поздравявам Станислав Генчев, Калоян Чакъров, Илиян Киряков и Тодор Колев. Имахме доста разговори както с Общината, така и с г-н Балъков и се радвам, че той остава при нас. Красимир Балъков най-добрият треньор в България, той е новият главен мениджър на „Етър“, заяви Александър Нанков, а думите му бяха посрещнати с аплодисменти от присъстващите. Договорът на Балъков е за срок от 1 година.

„Аз също благодаря на цялото ръководство, на кмета г-н Панов и на цялата великотърновска общественост. Имахме 6 динамични месеца, хубавото е, че постигнахме целта оставане в групата. Това бе хубав момент и в моята кариера. Отваряме нова страница с моето оставане тук. Знам, че нещата няма да вървят по мед и масло, но има светлина в тунела. Водихме много разговори с ръководството на града, с всички, които имат желание да помагат.

Започваме здрава работа. Амбициран съм до зимата вече да няма тенденция да се борим за оставане, а да сме събрали точки, които да ни дават комфорт за пролетта“, заяви Красимир Балъков.

Надеждите се до началото на първенството да се появят и нови спонсори. Точен размер на бюджета не бе обявен, но бе подчертано, че и досега „Етър“ бе с по-малък бюджет от изпадналия „Пирин“. „Дали ще е 1.8 или 1.9 млн. лв., повече или по-малко, цифрата е плаваща. Нашето желание е освен сегашните спонсори, тв правата, от Общината, парите от БФС и УЕФА, да намерим във В. Търново поне 20 фирми, които да дават по 2000 лв. месечно, тези 40 000 лв. ще ни бъдат от огромна помощ“, заяви Балъков и увери, че всеки лев се изразходва максимално целесъобразно и всеки, който даде пари за клуба, ще знае точно за какво отиват. „Създадохме чудесен добре играещ колектив, сега трябва да задържим и да надграждаме“, завърши Красимир Балъков.

Административният директор Страцимир Тинчев съобщи подробности по плана за подготовка. На 26 юни отборът заминава на лагер в Дряново, където ще се готви. Днес е първата контрола с ЦСКА, следват мачове с „Дунав“, „Локо“ (Сф), „Несебър“, „Ботев“ (Гълъбово) и „Литекс“. Официалното представяне е на 13 юли преди мача с „Литекс“ на стадион „Ивайло“.

„Етър“ привлече първите си две нови попълнения за предстоящия сезон в Първа лига. Това са централният защитник и естонски национал Артьом Артюнин и левият бек Крум Стоянов, който идва от „Динамо“ (Минск). Отборът се запазва в по-голямата си степен. Футболистите с изтекли договори Ерик Почански, Христо Иванов, Венци Василев, Иван Вълчанов и Яни Пехливанов, Чавдар Ивайлов са ги подновили. Действащи договори си имат Румен Руменов и Стефан Неделчев, които бяха спрягани по медиите, че напускат.

Засега под въпрос остават Георги Сърмов, Алиуне Бадара и Аласана Мане, но и с тримата се поддържа връзка и разговорите с тях и техните мениджъри продължават. „Етър“ винаги стартира подготовка с двама юноши от школата. Това са Кольо Станев и централният защитник Валери Радославов, за когото Балъков заяви, че много му напомня по фигура и качества на покойния Трифон Иванов.