Спорт

Краси Балъков и Цанко Цветанов призоваха феновете на „Етър“ за подкрепа

„Етър“ приема „Ботев“ (Враца) в пореден ключов мач за тима в Първа лига. Двубоят е в сряда от 15 ч. на стадион „Ивайло“.

„Срещата е възлова и е между отбори, които в две последователни години влязоха в елита и сега правят силен сезон, въпреки че нямат основен спонсор и разполагат с минимален бюджет. И „Етър“, и „Ботев“ вървят във възходяща линия и се очертава много интересен мач. Излизаме срещу съперник, срещу когото през лятото направихме най-слабия си мач, откакто съм в „Етър“, но сега всички футболисти са наясно, че предстоящият двубой се явява ключов за нас. Ние ще разчитаме на нашата си игра, на агресивност и стил. В момента играем атрактивен футбол и се надявам да направим спектакъл и би било жалко, ако няма достатъчно публика и добра атмосфера“, заяви Красимир Балъков. Той призова феновете да дойдат и за пореден път да окажат своята решаваща подкрепа, въпреки че мачът е в работен ден.

„Извиняваме се на работодателите и нека проявят разбиране, ако някои от хората им предпочетат да дойдат на мач“, заяви полушеговито Балъков. Той обаче бе категоричен, че в трудни моменти е най-важно да сме заедно и феновете да бъдат 12-ия ни играч. „Нека да покажем, че дори и в сряда в 15 ч. и в това студено време можем да съберем хората на стадион „Ивайло“. Ще дадем всичко от себе си, очаквам атрактивен мач, в който ще търсим победата“, добави Красимир Балъков.

Думите му подкрепи и друга от легендите на „виолетовите“ и настоящ член на Управителния съвет на клуба – Цанко Цветанов. „Очаквам интересен мач срещу врачани. Със сигурност изходът от него е много важен за представянето ни в настоящото първенство и за бъдещето на „Етър“. Една от успешните години за великотърновския футбол, в която той се нуждае от подкрепата на всички, включително от феновете на стадион „Ивайло“. Призовавам нашите привърженици да дойдат и подкрепят отбора утре, а футболистите от своя страна се отблагодаряват с добри игри и резултати. Като бивш футболист добре знам колко е важна за всеки играч подкрепата на хората от трибуните“, заяви Цанко Цветанов.

В игра след изтърпяно наказание се завръща защитникът Венцислав Василев. Халфът Аласана Мане и нападателят Ерик Почански обаче все още не са възстановени, както и трайно отсъстващият Яни Пехливанов.

Билетите за мача са на цена 8 лв. за възрастни и 4 лв. за студенти, ученици и пенсионери и се продават от днес. Около 100 привърженици на „Ботев“ (Враца) се очаква да пътуват за мача във Велико Търново. От „Етър“ приканиха отново привържениците да си купуват билети предварително, ако искат да избегнат опашките на касите в минутите преди начало, и призоваха паркингът пред стадиона също да бъде свободен от автомобили в деня на мача. Входовете на стадиона ще бъдат отворени в 13:15 ч.