Образование

Каракачанов ще присъства на ритуала по присвояване на първо офицерско и сержантско звание на Випуск „Васил Левски”

Вицепремиерът и министър на отбраната ще присъства на ритуала по присвояване на първо офицерско звание на курсантите и сержантско звание на кадетите от Випуск „Васил Левски” на Националния военен университет. Красимир Каракачанов ще връчи наградите на първенеца на випуска лейтенант Борислав Тодоров и на първенците на трите факултета лейтенант Пламена Гранджан, лейтенант Стефан Димитров и лейтенант Николай Бочев. Очаква се на ритуала да присъства министърът на вътрешните работи Валентин Радев и зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, народни представители, кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.

53- ма курсанти завършват висшето военно училище. 51 от тях започват работа в структурите на Въоръжените сили и двама – в системата на Министерството на вътрешните работи, съобщи началникът на НВУ бригаден генерал Пламен Богданов. 7 от випускниците лейтенанти приключват обучението си с успех отличен 5,50 от целия образователен курс и отличен 6,00 от държавните изпити.

Кадетите випускници на Професионалния сержантски колеж са 48. Първенец на курса е младши сержант Стайко Желев от военно формирование 26940 в Стара Загора.

Сдружение „Поглед към вековете” ще подари на всички лейтенанти книгата на издателство „Захари Стоянов” „Народе??? Писма. Личен бележник на Васил Левски”  с посланието да пазят винаги в сърцето си спомена за Националния военен университет „Васил Левски” и старопрестолния град Велико Търново.

Ритуалът ще се състои на 27 юли, от 10,30 часа пред театър „Константин Кисимов”