Култура

Концерт на Васил Петров подарява по повод 130-та си годишнина библиотеката

Повече от 40 доклада ще бъдат изнесени в поредната Национална научна конференция „Библиотеки, четене, комуникации”. Неин домакин е Регионалната библиотека „П.Р.Славейков” във Велико Търново и е по повод 130 години от учредяването на първата обществена културна институция.

Докладите, които ще се чуят на 14 и 15 ноември, ще са от преподаватели от България, Сърбия, Турция, Северна Македония и Русия. Темите са в областта на библиотечни и информационни науки, книгознание, литературна история, печатни комуникации, дигитализацията.

По повод юбилея си, екипът на библиотеката кани своите читатели на концерт на джаз певеца Васил Петров и Биг Бенд Велико Търново на 14 ноември, четвъртък от 18.30 часа в МДТ „Константин Кисимов”. Тогава се очаква да присъства зам.-министърът на културата Амелия Гешева и да връчи  официално наградата на екипа на Регионалната библиотека – почетния знак „Печат на цар Симеон Велики“ – златен, грамота за принос в развитието и популяризирането на българската култура и изкуство.

Входът за събитието е свободен.