Култура

„Концерти на възглавници” за първи път радват децата във Велико Търново

За първи път във Велико Търново родители и деца ще се насладят на прочутите Концерти на възглавници. Вълнуващата програма ще бъде представена два пъти – от 11  и от 17 ч. в събота на 28 октомври в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”.

„Концерт на възглавници за Вси Светии” е подготвен специално за събитието от любимия на малки и големи „Брас квинтет” и ще представи увлекателна програма с красиви теми от най-известните мюзикъли, опери и други жанрове в класическата музика. Ще прозвучат произведения като „Ню Йорк, Ню Йорк“ от Джон Кандер, Улично движение от Бъйканов, „Холивуд“ от Михаел Щьор и други. Богатият и вдъхновяващ звук на медните духови инструменти тромпет, тромбон, валдхорна и туба ще накара всяко едно от децата да затанцува в такт с музиката. По традиция ще бъде връчен и медал за най-послушен родител, а след концерта малките зрители ще могат да се докоснат до всеки един от духовите инструменти и да се запознаят с изпълнителите.

Един час преди всеки концерт ще се проведе и Работилница на възглавници, в която малчуганите ще могат да изработят красив сувенир за спомен от концерта. Участието в нея е безплатно.
Билети за събитието се предлагат на място преди всеки концерт и на www.pillows.bg.

Събитието е посветено на приближаващия все по-популярен празник Вси Светии и по този повод всички гости са поканени да дойдат облечени като най-любимите си герои и образи от киното, литературата и музиката. Всички маски, костюми и любими аксесоари за Вси Светии са разрешени, а най-смелият костюм сред преобразените вещици, тикви, принцеси и всякакви чудати същества ще бъде отличен със специална награда.

Концертите на възглавници са проект на „Модо България” и са оценени от публиката като най-престижния и успешен цикъл от класически концерти за деца в България. Те са първите семейни камерни концерти в страната ни, носители на наградата на Българско Национално Радио и предаването Allegro Vivace за Проект на годината, както и на приза Златна игла, връчван от Classic FM радио.

„Концерт на възглавници” е проект на Модо България и се осъществява с подкрепата на Детски Дневник, Калинел, FunBook, Дарик радио, Книжарници Хеликон, Sofia live и Община Велико Търново.