Здравеопазване

Конкурс за споделена история в подкрепа на кърменето обяви „Happy Mums”

Конкурс за най-интересна история за подкрепа от партньора при кърмене на бебето обяви училището за родители „Happy Mums” във Велико Търново. „Повод за това е Световната седмица на кърменето, която тази година ще се проведе от 1 до 7 август под мотото „Подкрепяме кърменето заедно”. Идеята е да се разкаже за важната роля на таткото в тоя момент от живота на бебето и семейството, защото много майки споделят, че това допълнително ги е мотивирало да кърмят новороденото”, коментира Тони Калушкова – ръководител на „Happy Mums”. Историите могат да се изпращат на имейла на центъра или на неговата facebook – страница. Всички участници ще получат награди, а след гласуване най-атрактивният разказ ще вземе и голямата награда.

Кърмачески пикник в парк „Дружба” във Велико Търново започва на 2 август от 10 часа. Голям интерес има и към обявените безплатни консултации по проблемите на кърменето, които ще се провеждат от 9 до 17 часа до края на седмицата в „Happy Mums” след предварително записване.

„Инициативи по повод Световната седмица на кърменето в старата столица се провеждат за девета поредна година. Техни организатори са Община Велико Търново, Регионалната здравна инспекция, „Happy Mums”, а от две години партньор е и Младежкият дом в града”, сподели още Тони Калушкова.