Култура Образование

Конкурсът „Моят роден град“ тази година е посветен на Емилиян Станев

РУО – Велико Търново, Регионална библиотека „П. Р. Славейков” и СУ „Емилиян Станев“ обявяват конкурс за детско-юношеско творчество в областите литература и изобразително изкуство под надслов „Моят роден град“ на тема „Образи и картини в творчеството на Емилиян Станев”.

Темата на конкурса е посветена на роденият във Велико Търново писател Емилиян Станев и в чест на 40-годишнината на училището, което носи неговото име. Целта на конкурса е да се даде поле за изява на младите автори в областта на литературата и изобразителното изкуство като чрез техните творби, вдъхновени от живота и словото на Емилиян Станев се създаде своеобразна „галерия“ от срещи и преживявания с образите от света на писателя

В конкурса могат да участват всички ученици (индивидуално и колективно) на възраст от 7 до 18 г. от всички учебни заведения на област Велико Търново, разпределени в три възрастови групи:  7–10 години;  11–14 години;  15–18 години.

В срок до 10 март 2022 г. всеки участник има право да представи: за поезия – до две творби; за проза – една творба до три стандартни страници; за рисунка – една живописна или графична творба без паспарту и рамка.

Творбите за конкурса да съдържат: трите имена на автора; адрес, възраст (навършени години); име и адрес на учебното заведение; телефон и e-mail.

Произведения на Емилиян Станев: проза, разкази и приказки, например „Чернишка“, „През гори и води“ и др.; повести и романи „Крадецът на праскови“, „Антихрист“ и др.

Творбите се приемат на адрес:

5000 Велико Търново
РБ „Петко Р. Славейков”
ул. Симеон Велики № 7
Библиотечно-информационен център ”Славейче”
За конкурса „Моят роден град”

или на e-mail:  prs@libraryvt.com (важи само за творби в област поезия и проза).
Телефон за справки: 062/641 856 и 062/627 901.

На 14 март 2022 г. журито ще извърши класация. Номинациите ще бъдат обявени на 21 март 2022 г. в Централна сграда на РБ „П. Р. Славейков“, ул. Иванка Ботева 2. Отличените творби ще бъдат публикувани в сайта на библиотеката: http://www.libraryvt.com, включени в празнични изложби през годината.

Предоставените творби не се връщат на участниците.