Култура

Комедията „Непоправимо“ гостува във Велико Търново

Популярните български актьори Албена Павлова и Емил Марков идват във В. Търново, за да представят премиерната за България пиеса на Щефан Фьогел “Непоправимо”. Постановката е на сливенския Драматичен театър “Стефан Киров” и ще се играе на сцената на читалище “Надежда” на 16 февруари от 19 ч.
Драматичната комедия “Непоправимо”, с оригинално заглавие “Бъбрекът”, е писана през 2017 г. и е сред най-новите пиеси на е един от най-търсените в Европа немскоезични драматурзи Щефан Фьогел. В нея главни герои са две семейни двойки, а Фьогел с уникалното чувство за хумор и блестящ текст разглежда злободневни теми от живота, в който всички ценности се разпадат. Самият той споделя: ,,Аз мисля, че всяка тема, към която човек се отнася сериозно, е много подходяща за това. Комедията като жанр позволява да бъдат преодолени всички табута.“
“В истеричния свят, в който живеем, не си даваме сметка, че нараняваме другия. Генералният въпрос в пиесата е “Способни ли сме да се жертваме един за друг?” Героите сме всички ние. Затова на сцената публиката ще види себе си”, казва режисьорът на постановката Владлен Александров.
На сцената Албена Павлова и Емил Марков ще си партнират със своите колеги – актьори от сливенската театрална трупа – Таня Йоргова и Августин Демерджиев.
Билети за спектакъла могат да бъдат закупени от касата на Билетния център на ул. “Асен Златаров” № 5, срещу бариерата на служебния паркинг на МДТ “Константин Кисимов”.