Култура

Комедията „Лъжата“ представя във Велико Търново кърджалийският театър

Комедията „Лъжата“ ще представи на великотърновска сцена екипът на Театрално-музикален център – Кърджали. Представлението е на 28 май /петък/ от 19 часа в голяма зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ в старата столица.

Героите в пиесата „Лъжата“ попадат във верига от смешни до истеричност провали. Те са завъртени във вихрена спирала на непрекъснато надлъгване и надиграване. Доведени са до абсурда да не помнят кой какво е казал и кого как е излъгал. Текстът и невероятните ситуации, които предлага драматургията, дават възможност за ярки актьорски импровизации. Разбира се, като във всяка комедия, и тук има хепиенд.

Пиесата „Лъжата“ е на Иван Митев и е създадена по текста на едноименния руски водевил на Михаил Леонтиев. Режисьор е Гълъб Бочуков, сценографията е на Томиана Томова-Начева, а музикалната среда е подготвена от Николай Владимиров. Текстът предлага възможност за ярки импровизации на актьорите, а ролите са поверени на Атанас Атанасов, Адриана Кънчева, Божидар Георгиев, Петър Мастагарков, Анна Петрова, Русалина Майналовска.

Билети за спектакъла „Лъжата“ се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов“.