Култура

Комедията „Аз, досадникът” гостува на великотърновска сцена

Комедията „Аз, досадникът” от Франсис Вебер ще гостува на великотърновска сцена на 26 февруари (вторник) 2019 г. от 19.00 ч. в  ДКС „Васил Левски“. Режисурата е на Богдан Петканин, а в спектакълът участват актьорите: Александър Кадиев, Мариан Бачев, Асен Лозанов, Цветомир Ангелов, Цветана Радушева, Тихомир Благоев, Димитрина Гинева и Филип Янев.

Великотърновци ще видят един изключителен спектакъл, в който двамата невероятни актьори Мариан Бачев и Сашо Кадиев играят наемен убиец и самоубиец в две съседни хотелски стаи. Единият има мишена за убиване, другият е нещастно влюбен. Началото изглежда като за трагедия, но всъщност героите попадат в редица комични ситуации. Естествено, има и любовен триъгълник.
Великолепният Мариан Бачев е наемният убиец Ралф, който подготвя ликвидирането на ключов свидетел в процес. В съседната хотелска стая е Франсоа, героят на Александър Кадиев, който иска да се самоубие, защото съпругата му го е напуснала. Наемният убиец е професионалист, хладнокръвен и изпечен в занаята. Съседът му пък е без воля и здрав разум и дори не може да изпълни намеренията си. За сметка на това е неспасяем досадник. Палав психиатър, любопитно пиколо и неориентирано ченге допълват необичайния отбор в забавната комедия на Вебер, в която в крайна сметка всичко се върти около любовта.
Звучи драматично, но всички герои попадат в редица комични ситуации под режисурата на Богдан Петканин, чието дело са и хитовете „Спанак с картофи”,  „Горката Франция” и „Тя, той и още двама-трима”.
Билети се продават на касата на ул. „Асен Златаров” № 5 – /къща срещу служебен паркинг на театъра/.