Култура

Коледните приключения в Театър ВЕСЕЛ продължават с „Елхата“

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 14 декември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, Държавен куклен театър – Търговище ще представи  „Елхата” по текстове на Туве Янсон. Постановката е дело на Ивайло Марков, а оригиналната музика – на Диян Димитров. В коледния спектакъл участва очарователният екип от актьори на театъра – Милен Алексиев , Цветина Иванова , Димитър Караиванов и Моника Угренова.

Спектакълът е една приказка за празника. За това, в какво сме превърнали днес празниците и как вместо повод за радост, те често се оказват една голяма тегоба. За съжаление възрастните влагат в тях какви ли не приготовления, свързани повече с материалното, отколкото с духовното.

Това сe случва и в „Елхата”. Муминтролите са същества, които не знаят какво е Коледа и никога не са я преживявали, тъй като обикновено спят зимен сън. Този път обаче са събудени от паника, обхванала всички по повод празника. И така решават, че Коледа е нещо много страшно, заплашително за тях и започват да мислят как да се спасят от нея. Накрая разбират, че всъщност Коледа е прекрасен празник, на който всеки прави нещо хубаво за другия…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.