Любопитно Община

„Коледна въртележка“ и празнични светлини за децата на Велико търново

Хубав празник за децата бяха подготвили куклениците от театър „Весел“ тази вечер. Близо час Веселин Василев и Елка Баланова забавляваха малчуганите със спектакъла си „Коледна въртележка“. Някои от тях дори участваха на сцената заедно с актьорите и отговаряха на забавните въпроси и игри, които Веселин Василев им бе подготвил. Последваха много песни и танци.

„Днес се събираме по една традиция, която е ежегодна –  да запалим заедно коледните светлини на Велико Търново. Днес е и специален празник – Световният ден на детето. Честит празник! Бъдете винаги щастливи. Рождество Христово е един от празниците, който събира цялото семейство. Всеки е в очакване да стане чудо, да бъде заедно с любимото си семейство, да получи подаръци. Искам да бъдем и малко по-добри за хората в нужда, и нека всеки според възможностите си да помогне“, призова зам.-кметът Снежана Данева – Иванова.

След това всички заедно броиха до десет и бяха запалени коледните светлини. Прекрасни и много красиви бяха и коледни фойерверки, обагрили небето над Велико Търново.

Над 1200 са коледните светлини, а повече от 200 са светещите в различни цветове фигури. Украсата обхваща както централната част на града, така също основните улици и всички квартали.