Денят Образование

Коледарчета от ДГ „Соня” наричаха за здраве и берекет в Съдебната палата

30 деца от детска градина „Соня“ във Велико Търново внесоха празнично настроение в Съдебната палата в старата столица с изпълнение на коледарски ритуали и танци. По инициатива на  заведението малчуганите на възраст от 6 до 7 години от група „Пчелица“ посетиха днес Палатата, като изнесоха тържествена програма, подготвяна в продължение на месеци под ръководството на учителите Стефка Трайкова и Светла Георгиева, директора Жаклин Павлова и музикалния педагог Красен Тодоров.

Момчетата в традиционни носии изпълниха коледарски ритуали с наричане за здраве и късмет през годината и съгласно стария обичай подариха специална питка на председателя на Окръжен съд – Велико Търново съдия Теодорина Димитрова в качеството й на „стопанин“ на сградата. От своя страна, малките госпожици от градината представиха „танц на снежинките“ под акомпанимента на своя музикален педагог. За малчуганите бяха подготвени лакомства и подаръци под коледната елха във фоайето на Палатата.

Тържествената програма донесе много радост и настроение сред присъствалите  магистрати, съдебни служители, адвокати и граждани.