Денят Политика

Коалиция „Глас народен“ иска във Велико Търново да има работещ общински съвет с дългосрочна визия за развитие на региона

Коалиция „Глас народен“, с чиято регистрация Гражданско сдружение „Заедно можем всичко“ участва в надпреварата за общински съветници във Велико Търново, представи днес листата си от 33-ма кандидати. „Това са хора можещи, знаещи, чиято единствена цел е общината да се развива и да има бъдеще за нашите деца. Обедини ни каузата да събудим гражданското общество – нещо, което всички политически сили се опитаха да обезличат. А единствено гражданското общество е коректив на всяка една и всяка една неправда.“ – каза днес бизнесменът Димитър Манолов. Той е последен в листата, защото, по думите му, така заявява, всеки един от кандидатите за общински съветници е стойностен човек и той застава зад него.

Четири са опорните стълба, върху които като гражданска листа „Глас народен“ ще градят визията на следващия общински съвет – това са здравеопазване, образование, сигурност и инфраструктура. „Всички казват: кметът управлява! Управляващия орган е общинският съвет и ние искаме да го изпълним със съдържание и смисъл. Този град трябва да има стратегия за развитие за 5-10 години напред. И общинският съвет е този, който трябва да я създаде.“- подчерта Димитър Манолов.

Водач на листата на коалиция „Глас народен“ е бившият ректор на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов. „Великотърновският университет се използва за цвят и авторитет в партийните листи. Затова аз не съм приемал никога предложенията от партиите. Не знам дали ще успеем, но, ако искаме да променим нещата, нека се обединим и проблемите да бъдат чути. Кметът е изпълнител на решенията на общинския съвет и ние бихме работили с всеки, но в кампанията няма да подкрепим никого.“ – подчерта проф. Бонджолов.

Втори в листата е дългогодишният прокурор Емил Денев, който сподели, че участва в местните избори, воден от желанието децата и внуците му да останат да живеят във Велико Търново и този град да се развива. „Искам да продължа да работя за спазването на законността и благополучието на гражданското общество.“ – каза Емил Денев.

Коалиция „Глас народен“ ще проведе среща с жителите на община Велико Търново на 2-ри октомври от 18 ч. „На тази среща ние ще кандидатстваме за работа и каним своите работодатели – гражданите – да проведат интервю за работа с нас, 33-мата кандидати за общински съветници.“ – каза Димитър Манолов.

Той съобщи, че Коалицията ще подкрепи кандидатите за кметове: в Ресен – Радослава Иванова, в Беляковец – Албена Беренска, в Присово – Малина Попова, в Самоводене – Валентин Къндев и в Балван – Недьо Недев. В Пчелище „Глас народен“ издига свой кандидат за кмет – това е Станислав Стоянов, който е многодетен баща с четири дъщери.

Отговорна кампания с решения за работещ местен парламент и под мотото „Заедно можем всичко“ ще води коалицията „Глас народен“, обобщи бизнесменът Димитър Манолов.

 

Листа на кандидатите за общински съветници от коалиция „Глас народен“:

 

1.Христо Бонджолов

2.Емил Иванов Денев

3.Йордан Тодоров Радославов

4.Васил Байчев Вълчев

5.Николай Минчев Мойнов

6.Асен Валентинов Куцаров

7.Стефан Рашев Стефанов

8.Тихомир Стефанов Панов

9.Габриела Асенова Николова

10.Гергана Митева Евтимова

11.Светослав Илиев Дермански

12.Светлана Георгиева Иванова

13.Борислав Тодоров Раянов

14.Иван Йорданов Момински

15.Тихомир Милков Нанев

16.Филип Емилов Андреев

17.Камен Михайлов Алексиев

18.Тихомир Илиянов Георгиев

19.Светослав Стефанов Стефанов

20.Петя Людмилова Тричкова

21.Ваня Ангелова Павлова

22.Емануил Димитров Цветков

23.Николай Юлиянов Илиев

24.Десислава Михайлова Серафимова-Коева

25.Спартак Евгений Михайлов

26.Тинко Росенов Банабаков

27.Деян Николаев Гемижев

28.Илиян Иванов Трифонов

29.Станислав Божидаров Йорданов

30.Светослав Николаев Николов

31.Цанко Петров Цанев

32.Милко Георгиев Малчев

33.Димитър Иванов Манолов