Култура Любопитно

Кметицата на Дебелец чете на деца

Любими откъси от книгата „Мечо Пух” чуха днес четвъртокласниците от IV „б” клас на ОУ „Петър Берон” в Дебелец. Лично кметицата Снежана Първанова чете на децата в час. Тя присъства по покана на класния ръководител Людмила Малева в Седмицата на четенето, във връзка с Националната кампания за насърчаване на четенето. Изборът върху „Мечо Пух” падна, защото това е една от любимите книжки на децата.

„Любознателни са. Обичат много да четат след училище, в почивните дни, в междучасията, в свободното време. Имаме си библиотека в клас, в училище и редовно си избират различни произведения. Именно затова увериха кметицата Снежана Първанова, че книгата на хартия никога няма да изчезне и ще остане ценна за тях, въпреки бързото развитие на технологиите”, разказа за Общинското радио класният ръководител на четвъртокласниците Людмила Малева.

В края на часа, децата подариха на градоначалника две ръчно изработени от тях картички. Те продължават да ги изработват с идеята да организират отново благотворителен базар „Заедно за Никол”. Дотук те успяха да съберат 70 лева. Сумата ще преведат по сметките на 14-годишното момиче, което страда от Сарком на Юинг.

Кремена Крумова – Попова