Любопитно

Климатична пътека откриват утре край великотърновското село Никюп

Климатична пътека откриват утре край великотърновското село Никюп Future WorldРиболовен клуб „БАЛКАНКА“ и TarnovoRuns – Движение и Здраве за Всеки. Тя е посветена на речните екосистеми.

Организаторите на проявата ще покажат примери от района, ще приведат  научни доказателства, ще обяснят процеси, ще представят решения и вдъхновяващи постижения, за да може всеки да погледне заобикалящата го среда през призмата на климатичните промени и да усети необходимостта от природосъобразност на ежедневните си навици.

„Интересува ли ви защо летата са толкова горещи, а снежната покривка не се задържа? Чудите ли се защо падат по-малко валежи, а стават повече наводнения? Забелязали ли сте как чужди видове се настаняват в нашата природа, градини и паркове? Заповядайте на откриването на климатичната пътека край с. Никюп.“ – призовават организаторите. И подчертават, че пътеката е лека и е подходяща и за деца!
Дейността се организира с финансова подкрепа на проект “Game over? Do not let climate change end the game”, изпълняван в България от Българска фондация Биоразнообразие с подкрепата на програма DEAR (Development Education Awareness Raising) към Европейската комисия.