Община

Каузата Никол вече става кауза Мартина

След като 14-годишната великотърновката Никол Георгиева, старадаща от Сарком на Юинг, получи одобрение за комплексно лечение от здравната каса, близките и прекратиха благотворителната кампания за набиране на средства на този етап.

„Майката на Ники помоли текущите търгове и събития да приключат в полза на друго детенце в нужда. Тук искам да благодаря на Надя, че в този труден за нея момент тя помисли за друго дете, и за други изстрадали родители! Каузата която пожела да подкрепим, е на малката Мартина.” – съобщи близка на семейството на Никол.
Мартина е прекрасно усмихнато човече, което е едва на пет месеца. Толкова малка и крехка, а вече е принудена да води битка за живота си. Когато е на два месеца, Марти се разболява от левкемия.

Родителите и са подали документи във Фонда за лечение на деца в чужбина, но отговор все още нямат. Марти е много малка и лечението й е много трудно. Родителите искат да дадат най големи шансове за оцеляване на детенцето си. В момента детето е в ремисия. Предстои обаче дълго и продължително лечение, за да може да оздравее напълно. Едната процедура, която трябва да направят, е трансплантация на стволови клетки.
Родителите са подали документи в различни европейски клиники и очакват оферти. По предварителни данни лечението ще струва около 150 000 евро.
Затова търговете и базарите, които до сега се организираха в полза на Никол, вече ще са в полза на малката Мартина.

Начините по които можете да помогнете, освен чрез търговете са:
Дарителска сметка:
Първа инвестиционна банка Ад
IBAN: BG68FINV91501317133190
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Мартина Ангел Петрова
Pay Pal: achkata6908@abv.bg

За дарения по банков път чрез Еконт, посочвате IBAN на сметката на Марти, трите й имена, град София, в полето за телефон 111 и като допълнителна информация трябва да пише IBAN, по който е преведена сумата.