Икономика

Касови бележки за 16 млн. лева са регистрирани в лотарията на НАП. Остават 20 дни до голямата награда

Над 1,3 млн. касови бележки  на стойност почти 16,5 млн. лв. са регистрирани в област Велико Търново в лотарията на НАП. Средно по 420 бележки е регистрирал всеки участник от региона, а общият брой на участниците надхвърля 3000.  53 439 са регистрираните бележки от ПОС устройства. Тегленето на голямата награда ще бъде на 10 декември 2018 г., малко преди 9,00 ч., на живо в ефира на национална телевизия.

Лотарията с касови бележки доби популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта – https://www.facebook.com/kasovbon , има близо 5800 последователи и 5350 харесвания от регистрирани потребители. Над ¼ от феновете на Лотарията във Фейсбук са от столицата, а 75% – са жени.

Следващата седмична награда ще бъде изтеглена на 19 ноември. Късметлията ще получи чисто нов лаптоп с впечатляващи показатели.

В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през предходния сезон, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.