Образование

Картичка с рисунка на ученичка от Училището по изкуства в с. Русаля и с послание от президента обикаля света

С няколко добри новини екипът на Училището по изкуства и занаяти изпраща 2022 година. Една от най-хубавите е, че след 8 години от съществуването си, вече има собствена кухня. В нея за Бъдни вечер деца и ръководители заедно ще приготвят ястия и ще посрещнат празника. Анимари Димитрова, мениджър на школото уточнява, че благодарение на спонсори и тази част от него вече е възстановена.

„Тя е готова, почти оборудвана, имаме столова, остава само да набавим още посуда. Гордост за нас е и картичката, която обикаля света. Тя е на наше момиче. Имахме поръчка от съпругата на президента Десислава Радева да нарисуват нашите деца картички. От 40-50, тя избра една. Много нежна, красива. На гърба й пише името на нашето училище, а на другата страна са пожеланията на президента към световните лидери и институции по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници. „Вие сте свършили страхотна работа“, каза ни г-жа Радева, когато ни посети, а това е голям жест към нашата работа”, разказва Анимари.

Кухнята вероятно ще заработи напълно през средата на януари. И всички са много щастливи от този факт, защото досега децата в училището се изхранваха с кетъринг. 34 деца се учат и живеят в училището, което е със статут на основно. Най-малкото дете е на 4 годинки. 8 деца вече учат в професионални гимназии във Велико Търново, Горна Оряховица, Трявна, Пловдив и с. Кунино.

„Пожелаваме си още по-хубава година. Да се разрастваме, да идват повече деца. И искаме да получим статут на гимназия”, допълва още Анимари.

Кремена Крумова – Попова