Община Социални дейности

Канят търновските малчугани на „Семейна курабийка”

Центърът за обществена подкрепа кани търновските малчугани на „Семейна курабийка” утре – 25-ти август, 10.00 до 12.30 часа в парк Марно поле, пред входа на Летен театър във Велико Търново.

Центърът за обществена подкрепа на община В. Търново, управляван от Сдружение SOS Детски селища България  и Общностен център за деца и родители “Царевград”, ще бъдат партньори в реализиране на инициативата, която цели да подкрепи общуването и връзката дете-родител през общо пространство за игри и съвместни дейности.

„Семейна курабийка“ е насочена към здравословното хранене на децата днес, към тревожния факт, че българските деца са сериозно застрашени от наднормено тегло. Предвижда се участие на деца, клиенти на двата Центъра, както и деца от общността, за които ще има творчески ателиета – месене и печене на курабийки, изработване на фигурки от плодове и зеленчуци, както и съвместни игри между деца и родители, импровизирана „Летяща библиотека“ /листчета с рецепти, съвети за правилното хранене и съвети за правилното възпитание на децата/, здравословна беседа с лекар за желаещи родители, запознаване на децата с различни здравословни храни- овесени ядки, пълнозърнесто брашно, семена, мед, сушени плодове.

Поканени са деца и родители, бенефициенти на двата центъра, както и деца и родители от общността.