Социални дейности

Кампанията „Капачки за бъдеще“ във Велико Търново ще се проведе на 20 април

Пролетната кампания „Капачки за бъдеще” тази година ще се проведе във Велико Търново на 20 април, събота. На паркинга на голям търговски обект на ул. „Беляковско шосе” № 1 от 9.00 до 14.00 часа доброволци ще събират пластмасови капачки от граждани.

Всеки, включил се в кампанията, ще получи грамота за дарение.  На място ще се продават и благотворителни продукти, както и ще се събират дарения за потребителите в Комплексни социални услуги за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Церова кория. Доброволците от „Клуб за бъдеще – Велико Търново” ще посетят на следващия ден, 21 април.

Освен капачки, ще се събират и употребявани кенчета, уточни координаторът Мирела Иванова и председател на „Клуб за бъдеще – Велико Търново”.

Благодарение на кампанията „Капачки за бъдеще” в цялата страна вече са закупени 5 детски неонатални линейки и 2 офроуд линейки.

Припомняме, че през есента на миналата година във Велико Търново бяха събрани 8,5 тона капачки, 220 килограма кенчета и 40 килограма пластмасови бутилки. Тогава стотици хора се включиха в акцията, сред които и 250 деца.

Организаторите очакват и сега в кампанията да се включат стотици желаещи.