Култура

Камен Донев гостува на търновска сцена с неговата „Лекция №3 за силата на словото“

На 28 юни /сряда/ от 20:30 часа в Летен театър Велико Търново ще гостува Камен Донев с неговата „Лекция №3 за силата на словото“. Спектакълът е от поредицата моноспектакли на Камен Донев
„Възгледите на един учител“!

Третата лекция е за силата на словото, за неговите съдържание, форма, намерения и видоизменения.

Всички наши копнежи, желания и надежди често потъват в бездната на времето или повяхват в задуха на ежедневната дребнавост. И така, човекът, попреминал зрялата възраст, един ден се събужда и пита сърцето си: „Успях ли да направя това, което исках… щастлив човек ли съм… спокоен ли е духът ми…“

Има едно огънче в човека, което винаги го кара да прави това, което трябва. То не се интересува от логиката, дали е правилно или не, днес ли да го сторя или утре… Това огънче напълно безотговорно и честно просто гори, осветявайки същината на дадения човек.

В крайна сметка се оказва, че единствената утеха на човека е добрата дума. Връщайки се назад в живота си, виждаш колко важно е било да бъдеш чут и да чуеш човека срещу теб. Разбираш силата на словото, която е несравнима с която и да било друга сила. Осъзнаваш величието на човешкия дух, издигнал се високо благодарение на словесността.
Камен Донев

В спектакъла участват: Людмил Стойнев, Петър Миланов, Димитър Тишев, Ева Перчемлиева – Тъканова, Кръстина Кокорска – КРИСТА, Александра Борисова, Ива Григорова, Виолета Донева, Ивайло Иванов, Росен Чепилски, Филип Василевски, Патриция Пъндева, Красимир Василев и Камен Донев.

БИЛЕТИ: 30, 35 и 40 лв. на касата на Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“ – 062 / 623 531, 0886 / 755 554

Работно време: 10:00 – 13:00 и 14:00 – 18:00 часа