Спорт

Каменица Фен купа идва във Велико Търново на 9 и 10 юли

Велико Търново е петата дестинация на най-големия турнир за любителски футбол у нас Каменица Фен купа. Дербито ще се проведе на 9 и 10 юли на спортен комплекс „Спортно Търново“. Отборите, които ще премерят своите способности за спечелване на купата на Каменица са 62. Техните имена и график за провеждане на срещите, можете да прочетете тук.

Първите мачове от регионалния турнир за Велико Търново започват още в събота, 9 юли, а в неделя ще се проведат осминафинал, четвъртфинал и полуфинал. След това от 14.30 часа ще се изиграе и финалният мач, на който ще се реши регионалният победител на Каменица Фен купа за града. В неделния ден специални гости на събитието ще бъдат първият български футболист, играл в английското първенство, Бончо Генчев, в момента председател на Зоналния съвет на БФС за Северозападна България, и Илиян Киряков, бронзов медалист от Световното първенство по футбол в САЩ през `94.

За да не скучае никой на зеления килим, организаторите са се погрижили за приятното прекарване не само на участниците, но и на техните семейства и приятели, които са решили да ги подкрепят на място. „Не се сърди човече“, „Точен шут“, „Дженга“, „Изтегли въжето“ и табла са само част от подготвените игри. Един от всички участници в игрите на терен ще има шанса да спечели 365 бири Каменица за споделяне с приятели. Планирани са и атракции за по-малките фенове, както и много интересни награди, предоставени от организаторите Каменица и партньорите.

Отборите, класирали се на първо и второ място от всички регионални турнири, ще премерят сили с победителите от другите градове на големия финал на Каменица Фен купа в Пловдив.