Култура

Камелия Тодорова, Васил Петров и Биг Бенд с концерт във Велико Търново

Камелия Тодорова, Васил Петров и Биг Бенд ще изнесат концерт пред публиката във Велико Търново през новия творчески сезон. Това съобщи за Общинско радио диригентът на Общинския духов оркестър Владимир Бошнаков.

В момента творческото дуо уточнява репертоара си с аранжор в София. Ще ни изпратят новите песни, които трябва да разучим преди срещата им с почитателите в града“, допълни Бошнаков.

Диригентът обясни, че през есента програмата на Биг Бенд е запълнена с различни събития. Музикантите са в кратка творческа почивка до 2 септември, когато ще започнат отново репетиции. „Ще сме част от честването на Независимостта, планираме да изнесем концерт по повод 130-тата годишнина на РНБ „П.Р. Славейков, за откриването  на учебната година на Великотърновски университет, както и факелното шествие, което правим заедно със Старопрестолна гимназия. През 2019-а няма да има есенни джаз вечери, но при благоприятни метеорологични условия ще продължим с концертите на открито в парк „Марно поле“ и през септември. По време на летния творчески сезон имахме 13 представления там. Тази година той започна през месец май със закъснение. Въпреки това почитателите на естрадно-джазовите парчета се увеличават,а все повече хора  посещават концертите ни под открито небе. Благодарение на Фейсбук страницата ни получаваме и обратна връзка от слушателите. Получаваме  запитвания за наши изпълнения, които са им станали любими и желаят да чуят отново“ , допълни Бошнаков.

Предстои да бъде уточнена датата на концерта с Камелия Тодорова и Васил Петров, както и изпълнителите на Коледния концерт, който Биг Бенд ще изнесе тази година.

Диана Колева