Любопитно

Как се използва фотокапан в дивата природа разясняват във Велико Търново

Сдружение за дива природа БАЛКАНИ  кани великотърновци на обучение за начинаещи, на което да разберат за какво служи фотокапанът при изучаването на дивата природа.  Обучението ще се проведе в неделя, 22 май, в парк „Марно поле“ във Велико Търново от 10:30 ч. То е второ в рамките на инициативата „Snap the wildlife”, с която се насърчава гражданската наука в полза на биоразнообразието в България. Участниците в обучението ще разберат повече за планираните дейности в проекта и какво означава гражданска наука.

Практическата част на обучението включва: запознаване с устройството на фотокапана и нужните аксесоари; за какво се използват фотокапаните – примери от практиката; как се поставя фотокапан – демонстрация; етика при работата с фотокапани.

В края на обучението участниците ще имат възможност да приложат на практика наученото, като влязат в ролята на изследователи и поставят сами първия си фотокапан. Обучението е насочено основно към желаещите да се включат в инициативата „Snap the wildlife”, но не само. Подходящо е и за деца, с придружител.

Участието е безплатно, като не е необходимо предварително записване.

Проектът „Snap the wildlife – гражданска наука в действие” се изпълнява от Сдружение за дива природа Балкани с финансовата подкрепа на Фондация “Обществен борд TELUS International в България”.