Денят

Какво време да очакваме през декември

Облачно и мъгливо ще е времето почти през целия месец декември. Слънчевите дни ще са четири-пет. Преваляванията от дъжд, които ще преминават в сняг, ще бъдат около 6 до 10 дни.

Средната месечна температура ще се движи около нормата. За северна България и високите полета ще бъде от минус 2 градуса до минус 5 градуса, а за Черноморието и южните полета средната температура ще бъде в границите 3 – 5 градуса. Очакваме валежи над нормата между 45 и 70 литра на квадратен метър средно за страната, а в южните полета 75-125 литра на квадратен метър.

Минималните температури ще достигат до минус 14 градуса, а най-високите ще се движат между 6 и 11 градуса.
Първата десетдневка ще се характеризира с по-високи температури, очакваме облачно време, а по високите полета на западна България и краткотрайни превалявания от сняг.  През третото десетдневие на декември 2021 година ще настъпи истинска зима, ще има превалявания от сняг около 20 – 22 декември и 25 декември, както и в края на месец декември 2021 година. Кога ще вали сняг? Снеговалежи ще има около Коледа 2021 година, по-силни навявания от сняг ще има в северната част на страната. През месец декември 2021 година най-високите температури ще се движат между 8 и 15 градуса, а най-ниските между минус 13 до минус 8 градуса.