Любопитно

Какви са тенденциите за грим през сезон лято 2020 споделя гримьорът Гергана Данева

За да върви в крак с времето една съвременна жена е необходимо  да следи настоящите тенденции не само в модата , но и в грима. Всички прически и стилове на грим са много и разнообразни и не е нужно да бъдат прилагани едновременно за да изглежда жената  красиво.

Професионалния гримьор Гергана Данева   е с  дългогодишен опит  в тази сфера. Тя коментира за Общинско радио Велико Търново какво е нужно да има в чантата на всяка една уважаваща себе си дама през топлите летни дни –  “ Според типа кожа на всяка жена , в чантата и трябва да има крем . За мен това е хидратиращия  крем. През летния сезон е добре той да има по-висок слънцезащитен фактор и малко бронзант, защото бронзант-а  стои доста добре на слънце и подчертава блясъка на кожата “ – споделя Гери

За тенденциите гримьорът сподели, че все още остава актуален по – обраният  и натурален тип грим. В устните мат-а си остава, но има тенденция той да се измести от блясък в нюансите розово , праскова, оранжево или морските нюанси. Нова тенденция в грима за 2020/2021 г.  ще бъде и мокрият ефект на клепачите, който се постига дори и с обикновен гланц за устни. Ново модно течение  са и  цветните очни линии, както и поставянето на лунички. Веждите си остават все така пухкави  и натурални, колкото се може по-изчистени и добре поддържани и оформени.

Гери не крие ,че е скептична по отношение на желанието на някои от дамите да  ползват грим на плажа и е категорична , че няма смисъл от тежък грим. Креативната дама препоръчва да се ползва крем с много лека текстура , леко да бъдат оформени  веждите  а на устните да се нанесе гланц .

Пламена Димова