Денят Спорт

И хандбалистките в благотворителната кампания за 18-годишната Никол

Хандбалният клуб „Етър- 64“ се включи в благотворителната кампания в подкрепа на 18-годишната Никол Владкова от град Велико Търново. Момичето спешно се нуждае от лечение на рядко туморно заболяване – сарком на меките тъкани.

Първоначалната сума за лъчетерапия в турска клиника е в размер на 27 000 евро, която е непосилна за семейството й. Средствата за първия етап от лечението бяха събрани и преведени в клиниката Американ хоспитал в Истанбул, където Никол вече получава специализирана помощ.

Утре вечер, 11 април, четвъртък, от 17:30 часа великотърновските хандбалистки приемат в първи полуфинален плейоф за титлата отбора на ХК „Шумен- 98“. Ръководството на „Етър- 64“ и фенклуба ще поставят кутии на входовете на ДКС „В. Левски“, в които зрителите ще могат да отделят средства за лечението на Никол.

Президентът на „виолетовите“ Атанас Атанасов апелира към родителите на децата, които влизат безплатно на мачовете, да им дадат поне по левче, което да пуснат в кутията, за да изразят своята съпричастност и да се научат на благотворителност, защото никой не е застрахован от трудни моменти в живота си.

Това ще бъде второто спортно събитие на което ще бъде оказана подкрепа на дванайсетокласничката от ПМГ „В. Друмев“. Миналият петък съучениците и организираха акция на стадион „Ивайло“ по време на мача с „Ботев“ /Враца/. В неделя пък предстои волейболен ден в ДКС „В. Левски“. Подготвя се и баскетболен турнир…

Средства за лечението на Никол се набират и в банкова сметка в Банка SOCIETE CENERAL ЕКСПРЕС БАНК
BG 53TTBB94001527817429
Банков код TTBBBG22
Титуляр на сметката Никол Николаева Владкова.

Междувременно девойките до 19 години „Етър- 64“ записаха две победи на финалите за Зона „Тракия“, които се проведоха в Хандбална зала „Етър- 64“. Водени от капитанката Кристияна Караманлиева, Надежда Димитрова и Веселина Веселинова, възпитаничките на Йонка Генчева надиграха тимовете на Панагюрище и Сливница и допуснаха минимална загуба с един гол разлика от този на Хасково. Представянето е много добро, като се има предвид, че отборът бе сформиран есента. Следващата седмица в Габрово са финалите за титлата.